Aquesta setmana se celebrarà una jornada de formació a Girona, organitzada per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, i adreçada al personal tècnic de les unitats de formació de l’Administració pública, formadors de l’EAPC i empleats públics que desenvolupin el paper de formador o formadora. Impartirem el curs Glòria Sanz i Marta Albaladejo.
Per què el joc és important a la formació contínua
El joc és present en la majoria dels aprenentatges d’un ésser humà al llarg de la vida i té una utilitat pedagògica indiscutible. No obstant això, l’ensenyament formal sovint el deixa de banda i el separa progressivament de l’activitat acadèmica, a risc de perdre un dels instruments d’aprenentatge més efectius. En la formació continuada hi té un paper molt important, no simplement com a recurs motivador, sinó també com a mitjà d’aprenentatge, especialment en aspectes que impliquen procediments i actituds.
Aquest curs proposa reflexionar i experimentar activitats grupals lúdiques per tal d’apreciar les possiblitats pedagògiques del joc en la formació contínua. A partir de la reflexió sobre els significat d’aprendre, els processos d’aprenentatge i les condicions que els afavoreixen, valorarem la utilitat i l’eficàcia pedagògica de les tècniques basades en jocs i simulacions, que comporten també una renovació del paper del formador.
Objectius
Reflexionar sobre el concepte i les possibilitats de l’aprenentatge mitjançant el joc.
Conèixer exemples de pràctiques lúdiques aplicades a les activitats de formació contínua.
Professorat
Marta Albaladejo, assessora personal (coach) i psicoterapeuta
Glòria Sanz Pinyol, formadora en habilitats comunicatives en entorns professionals
Persones destinatàries
Personal tècnic de les unitats de formació de l’Administració pública, formadors de l’EAPC i empleats públics que desenvolupin el paper de formador/a.